● 4 pers ● 15 min
· 1 burk räkor i lag, 170 g
· 1 burk kräftstjärtar i lag, 170g
· 2 dl vispgrädde
· 1 msk fiskfond
· 1 tsk curry
· 2 msk tomatpuré
· 2 dl crème fraiche
· Salt och svartpeppar
· 1 bunt dill
· 300 g pasta, t ex. tagliatelle
1. Låt räkorna och kräftstjärtarna rinna av.
2. Koka upp grädden med fonden, curryn och tomatpurén. Låt puttra ett par minuter. Vispa i crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
3. Finhacka dillen, spara en kvist till garnering.
4. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet i rikligt med lättsaltat vatten.
5. Koka upp såsen. Rör i räkorna och kräftstjärtarna och värm försiktigt.
6. Ta kastrullen från värmen och vänd i dillen. Häll såsen över pastan. Garnera med en dillkvist och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar