● 4pers ● ca 40 min.
· 400 g blandfärs
· 1 tsk salt
· 1 msk riven pepparrot
· 2 kokta, kalla potatisar
· 1 ägg
· 1 krm vitpeppar
· 2 dl grädde
· 4 msk finhackad saltgurka
· 2 msk matfett
· 3 dl buljong
· 1 ½ msk vetemjöl
Gott att servera till:
· Kokt eller stekt potatis
1. Arbeta köttfärsen med saltet och pepparroten en liten stund. Tillsätt råriven eller fint mosad potatis och ägg samt späd med grädden. Krydda med peppar.
2. Bred ut färsen på vattensköljt skärbräde och dela den i 8 fyrkanter. Lägg ½ msk hackad gurka på varje och rulla ihop till jämna rullader utan skarvar.
3. Bryn rulladerna fint i matfettet. Rulla dem i stekpannan så att de håller formen och får vacker färg runtom.
4. Späd med lite buljong och låt rulladerna eftersteka en liten stund.
5. Lägg över dem på varmt serveringsfat.
6. Vispa ut mjölet i resten av buljongen och red av stekskyn till sås. Smaka av och häll såsen över rulladerna till serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar