Citronkolamuffins

Råsockret till glasyren är ett nytt sorts florsocker som ger en lätt kolasmak. Kan ersättas med vanligt florsocker, men lägg då gärna till en gnutta kakao för färgens och smakens skull.

● Ca 10 st

· 75 g smör eller margarin
· ¾ dl mjölk
· 2 ägg
· 1 ½ dl ljust muscovadoråsocker
· Finrivet skal av 1 citron
· 1 tsk vaniljsocker
· 3 dl vetemjöl
· 1 ½ tsk bakpulver
Glasyr
· 1 ½ dl råsocker, Flor
· 3 tsk vatten
Dessutom behövs
· Amerikanska muffinsformar

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält matfettet. Ta kastrullen från värmen och tillsätt mjölken så att blandningen blir fingervarm.
3. Vispa äggen och råsockret ljust och poröst.
4. Tillsätt citronskalet till äggsmeten och sikta ner de torra ingredienserna. Häll ner vätskan och rör varsamt samman till en slät smet.
5. Fyll formarna till ¾ med smet.
6. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 15-18 minuter.
7. Blanda florsockret och vattnet till en slät glasyr. Bre över muffinsen när de kallnat.

Inga kommentarer: