● 4 pers ● 25 min + 4 tim i kylen
· 1 gelatinblad
· ½ vaniljstång
· 100 g vit choklad
· 2 dl vispgrädde
· 2 msk mjölk
· 3 dl hallon
· 1-2 tsk strösocker
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Hacka chokladen i mindre bitar.
2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning.
3. Häll upp blandningen i fyra portionsglas. Låt dem stå kallt i ca 4 timmar.
4. Skär ev. bären i mindre bitar. Lägg dem i en skål och strö över socker.
5. Garnera med bären.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar