Cheesecakepannacotta

● 6 pers ● 25 min + tid att stelna

· 1 ½ gelatinblad
· 3 dl vispgrädde
· 2 kanelstänger
· ½ dl socker
· Skal av ½ citron
· 200 g philadelphiaost
Garnering
· 4 digestivekex
· ½ liter jordgubbar
· Citronmeliss

1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
2. Häll grädde, kanelstänger, socker, citronskal och philadelphiaost i en kastrull och låt koka upp.
3. Vrid ur gelatinbladen och lägg ner dem i kastrullen. Rör om. Ställ åt sidan en stund så att kanelen ger smak, ca 30 minuter, plocka därefter upp stängerna.
4. Häll upp pannacottan i små glas. Låt stå i kylen ett par timmar tills den stelnat, eller över natten.
5. Krossa kexen. Dela jordgubbarna och fördela dem på pannacottan. Lägg kexsmulorna överst och avsluta med citronmeliss.

Inga kommentarer: