Cheesecakebrownies

● 1 kaka, ca 24 bitar

· 200 g smör el. margarin
· 3 dl socker
· 2 ägg
· 1 dl kakaopulver
· 2 dl vetemjöl
· 2 tsk vaniljsocker
· 1 tsk bakpulver
Fyllning
· 300 g philadelphiaost
· 1 ½ dl crème fraiche
· 2 ägg
· 100 g vit choklad
Garnering
· Ev. granatäpple

1. Sätt ugnen på 175°. Smält matfettet i en större kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt socker och ägg. Rör smeten slät.
2. Sikta ner alla de torra ingredienserna och rör åter smeten slät.
3. Bre ut smeten jämnt i en smord och mjölad eller bakpappersklädd liten långpanna, ca 22x32 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
4. Rör samman philadelphiaost och crème fraiche medan kakan gräddas. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
5. Bryt chokladen i bitar och smält i varmt vattenbad eller mikrovågsugn. Rör ner chokladsåsen i smeten till fyllningen.
6. Ta ut kakan ur ugnen då den fortfarande är lite kladdig. Häll över fyllningen och ställ åter in kakan i nedre delen av ugnen. Grädda ytterligare ca 10 minuter eller tills fyllningen stannat.
7. Låt kakan kallna i formen och skär därefter upp i rutor. Garnera eventuellt med granatäppelkärnor.

1 kommentar:

Julia sa...

Det här skall jag testa nästa gång jag skall imponera på någon, ser sjukt gott ut och verkar inte vara så svårt. Tack för tipset.