● 4 port
· 1 paket köttbullar, 350 g
· ½ purjolök
· ½ zucchini
· 200 g champinjoner
· ½ röd spansk peppar, skivad
· 2 vitlöksklyftor, finhackade
· 1 tsk mald ingefära
· 100 g äggnudlar
· ½ dl sweet chili sås
· 1 msk japansk soja
· 1 msk sesamfrö
Ansa och strimla grönsakerna. Stek köttbullar och grönsaker i omgångar i smör eller olja i en wokpanna, pudra över ingefära. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen och spola dem i kallt vatten, låt dem rinna av. Lägg ner nudlarna och blanda alla ingredienser i en gryta. Låt allt bli varmt. Strö över sesamfrön före serveringen.
Självklart kan Du byta ut köttbullarna med annat kött om så önskas. Som t ex. lövbiff.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar