● ca 6 st.
· 100 g mörk choklad
· 100 g smör eller margarin
· 3 ägg
· 1 ½ dl socker
· ½ dl vetemjöl
Garnering
· Florsocker
· Färska bär
Dessutom behövs
· Muffinsformar i metall
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj metallformar som rymmer ca 1 dl med rumsvarmt matfett. Bryt chokladen i mindre bitar.
2. Smält matfettet och chokladen på svag värme till en slät sås.
3. Rör ner äggen och sockret i chokladsåsen och rör smeten slät. Tillsätt sist vetemjölet och rör åter smeten slät.
4. Häll smeten i formarna, ända upp till kanten. Ställ in i mitten av ugnen, grädda i ca 12 minuter. Då de är färdiga ska de kännas torra på ytan men vara krämiga i mitten.
5. Låt muffinsen svalna en kort stund i formarna innan de pudras med florsocker och garneras med färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar