● 10 pers ● 20 min + 4 timmar i frysen
· 2 äggulor
· 1 dl strösocker
· 3 dl vispgrädde
· 1 burk mascarpone, 200 g
· Skal av 1 citron
· Skal av 1 apelsin
· 1 dl starkt kaffe
· 2 msk kakaolikör, kaffelikör eller konjak
· ½ paket savoiardikex, 100 g
· Ca 1 msk kakao
1. Vispa äggulor och socker pösigt.
2. Vispa grädden hårt och rör ner mascarpone, äggsmet och citrusskal.
3. Häll hälften av smeten i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
4. Blanda kaffe och likör. Doppa kexen i kaffeblandningen och lägg dem tätt i smeten. Häll på resten av smeten så att den täcker kexen. Låt stå i frysen minst 4 timmar.
5. Ta fram tårtan någon halvtimme före servering och lägg up den på ett fat. Klipp pappersremsor och lägg ovanpå tårtan innan du siktar över kakao. När du försiktigt lyfter bort remsorna får du den klassiska tiramisurandningen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar