Ostgratinerad smörgåsfrestelse

● 4-6 port

· 6 skivor landgångsbröd
Fyllning 1
· 4 kokta ägg
· ½ dl turkisk yoghurt
· 1 msk majonnäs
· 35 g färsk spenat (½ påse) + lite till garnering
· ½ tsk salt
· Peppar
Fyllning 2
· 1 paket, 140 g, tärnat bacon
· 250 g färska champinjoner
· 1 msk smör
· 1 purjolök
· ½ msk vetemjöl
· ¾ dl matlagningsgrädde
· 80 g färskost med vitlök
· Ev. salt och peppar
Garnering
· Smör
· Ketchup
· 2-2 ½ dl riven ost
· 200 g cocktailtomater
· Färska spenatblad el. annat grönt
Ugn 200-225°

1. Fyllning 1: Hacka äggen och blanda med yoghurt och majonnäs. Hacka spenaten grovt och tillsätt den. Smaka av med salt och peppar.
2. Lägg två skivor bröd på ett bakpapper på en plåt. Bred på fyllning 1. Täck med två skivor bröd.
3. Fyllning 2: Bryn bacontärningarna. Låt dem rinna av på hushållspapper. Skiva svampen och bryn den i smöret. Strimla purjolöken och tillsätt den mot slutet. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädden och osten. Låt sjuda under omrörning. Tillsätt bacon och ev. lite salt och peppar. Bred fyllningen på brödskivorna.
4. Garnering: Bred smör och ett lager ketchup på de två återstående brödskivorna. Lägg dem ovanpå fyllningen med den bredda sidan uppåt. Strö över det mesta av den rivna osten. Dela tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över resten av osten.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Servera gärna en sallad till.

Inga kommentarer: