● 4 port
· 2 paprikor, gul och röd
· 1 purjolök
· 1-2 vitlöksklyftor
· 2 msk smör
· 1 msk vetemjöl
· 2 msk chilisås alt. 1 msk tomatpuré
· 2 dl vispgrädde (lättvarianter om så önskas)
· Ca ½-1 dl vatten
· 1 krm cayennepeppar
· 1 tsk curry
· Salt och peppar
· 2 tsk kinesisk soja
· 1 kg räkor med skal
· Kruspersilja till garnering
Servering
· 4 port. Ris
· Sallad
1. Ansa, skölj och strimla paprika och purjolök. Finhacka vitlöken. Fräs grönsakerna i smör i en gryta eller panna med höga kanter. Pudra över mjöl, tillsätt chilisås och grädde. Låt puttra samman under omrörning 5-10 minuter. Späd med lite vatten. Krydda och smaka av med salt och peppar.
2. Skala räkorna och värm dem i såsen strax före servering, de ska bara precis bli varma.
3. Servera med ris och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar