● 10-12 bitar
Botten
· 75 g smör
· 125 g chocolate chip cookies
· 125 g digestivekex
Fyllning
· 3 ägg (gulor + vitor)
· 1 ½ dl strösocker
· 200 g färskost
· 3 dl vispgrädde
· ½ liter jordgubbar (mixad sås + garnering)
Kolasås
· 25 g smör
· 2 msk strösocker
· 2 msk sirap
· 1 dl vispgrädde
1. Botten: Smält smöret. Smula kakorna och kexen. Blanda med smöret. Tryck ut blandningen med en sked i en form, 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Ställ formen kallt.
2. Fyllning: Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt färskosten och vispa samman till en slät smet. Vispa grädden och vitorna i varsin skål, vitorna ska vispas till riktigt fast skum. Rör ner grädden och vitorna försiktigt i äggsmeten. Mixa ca 100 g av jordgubbarna och varva med smeten i formen. Frys tårtan i minst 6 timmar. Gärna över natten.
3. Kolasås: Koka ingredienserna knappt 5 minuter (till ca 110°).
4. Låt cheesecaken tina till lagom konsistens i kylen i 40 minuter. Garnera tårtan med delade jordgubbar och ringla över lite av kolasåsen. Servera resten bredvid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar