Ängastuvning och grillad kassler

● 4 port

· 400 g kassler
· 500 g frysta blandade sommargrönsaker (morötter, ärter osv.…)
· 2 msk smör
· 2 ½ msk vetemjöl
· 5 dl mjölk
· 1 tsk salt
· 1 krm malen vitpeppar
· Persilja

1. Koka upp vatten och lite salt. Koka grönsakerna 5 minuter.
2. Smält smöret i en kastrull och strö över mjölet. Blanda och späd med mjölken, lite i taget. Koka upp under omrörning och sjud 5 minuter. Häll i dem kokta grönsakerna och smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja.
3. Skiva kasslern i ½ cm tjocka skivor, ca 8 skivor ska det bli. Grilla (eller stek dem i en stek/grillpanna) dem några minuter per sida.
4. Servera kasslern med stuvningen och kokt färskpotatis.

Inga kommentarer: