Henriks Renskavsgryta

● 4-6 pers

· 2 paket renskav (á 240 g)
· 2 medelstora gula lökar
· 1 röd paprika
· 1 burk mini morötter el. 4 st. tärnade stora morötter
· 5 dl grädde
· 1 burk crème fraiche med örter (2 dl)
· 2 msk senap
· Soja efter färg och tycke
· Pepparmix, aromat salt och vitlökspulver

1. Bryn det frysta skavet separat i en stekpanna och salta.
2. Bryn löken, paprikan och morötterna i en gryta. Häll i skavet, rör runt och krydda med vitlökspulver, aromat salt och pepparmix.
3. Häll i grädden, crème fraiche och senap. Låt koka på svag värme tills paprikan och morötterna mjuknat. Häll därefter i sojan så grytan får mer färg och smak. Om du önskar, pressa i 1-2 vitlöksklyftor. Smaka av med mer kryddor om det behövs.
4. Servera denna mustiga gryta med bandspagetti, ris eller potatis. Gärna med en fräsch sallad.


Tips!
Grytan blir bara godare ju längre den får stå och dra. Gör den gärna en dag i förväg.

Foto: Bullen Mitt I Ugnen

1 kommentar:

Bullen Mitt I Ugnen sa...

Såå himlans god. Kryddorna och den vilda smaken från köttet. Och den blir godare ju längre den får stå och dra.