Spenatcrêpes med skaldjur

● 4 port (ca 10 st.)

Crêpes
· 100 g tinad spenat
· 3 dl standardmjölk
· 3 ägg
· 2 dl vetemjöl
· 1 msk strösocker
· 1 krm salt
· Smör el. flytande margarin till stekning
Fyllning
· ½ dl majonnäs
· ½-1 dl crème fraiche
· 2-3 tsk riven färsk pepparrot
· 2 msk finhackad dill
· 200 g skalade räkor
· 100 g kräftstjärtar
· Salladsblad, t ex. roman el. huvudsallad
Garnering
· Kräftstjärtar
· Räkor
· Dillvippor
· Citron

1. Tina spenaten och krama vätskan ur den. Mixa den med mjölken. Vispa ner äggen.
2. Blanda mjöl, socker och salt. Vänd ner hälften av spenatmixen och rör till en slät smet. Tillsätt resterande spenatmjölk och rör om.
3. Grädda tunna crêpes i smör i en crêpepanna eller stekpanna. De behöver bara stekas på ena sidan.
4. Fyllning: Blanda majonnäs och crème fraiche. Smaka av med pepparrot och dill. Tillsätt sedan räkor och kräftstjärtar och blanda.
5. Lägg ett salladsblad på varje crêpe. Klicka på fyllning och vik ihop. Garnera.

Inga kommentarer: