Quorn med dillsås

● 4 pers

· 1-1 ½ påse quorn bitar (á 300 g)
· 2 dl vatten
· 2 ½ msk kalv- eller kycklingfond (eller 1 buljongtärning)
· 2 dl crème fraiche
· 1 msk majsstärkelse (maizena)
· ½ dl finhackad dill
· Nymalen svartpeppar, salt
· Ev. lite färskpressad citronjuice

1. Vispa ihop kallt vatten, fond, crème fraiche och majsstärkelse i en kastrull. Låt såsen sjuda under omrörning ca 5 minuter.
2. Smaksätt med dill och lite nymalen svartpeppar.
3. Lägg ner de frysta quorn bitarna i såsen, rör om och sjud sakta under lock 4-5 minuter.
4. Smaka ev. av med lite mer salt och lite citronjuice för den som vill ha rätten något syrligare.
5. Bjud med potatis och morötter, som bekvämt kan kokas tillsammans i en kastrull. Lättkokta sockerärter eller liknande är gott till. Fullkornsris kan ersätta potatisen.


Detta recept är hämtat från www.ica.se

1 kommentar:

Bullen Mitt I Ugnen sa...

En kanon god maträtt som även barnen tyckte om!
Den gick fort att göra och det var enkelt.

Ska vi absolut göra flera ggr.