Pigg citrus- och limerulle

● 10-12 bitar

· 3 ägg
· 2 dl strösocker
· 2 msk kokande vatten
· 2 dl vetemjöl
· 1 ½ tsk bakpulver
· Rivet skal av 1 lime
Fyllning
· 3 dl vispgrädde
· 2/3 dl lemon curd (länkad)
Garnering
· Vispgrädde
· ½ citron i skivor
· Limerasp
· Kryddgrönt, t ex. mynta el. citronmeliss
Ugn 250°

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vattnet.
2. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Häll i limeskal och rör om väl.
3. Bred ut smeten på en bakplåtpappersklädd plåt, ca 30x40 cm.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 5 minuter. Ta ut och vänd upp bottnen på ett sockrat bakplåtspapper.
5. Låt den svalna något och dra därefter bort gräddningspappret.
6. Fyllning: Vispa grädden. Ta undan lite till garnering. Vänd ner lemon curd i resten och vispa till fast konsistens.
7. Bred ut gräddblandningen på den kalla bottnen och rulla samman från långsidan med hjälp av pappret. Förvara tårtan svalt, inrullad i pappret.
8. Garnering: Vid serveringen – lägg upp tårtan på serveringsfat och garnera med vispad grädde, citronskivor, limerasp och kryddgrönt.


Lemon Curd kan du köpa i butikerna men prova gärna att göra den själv. Recept på Lemon Curd hittar Du här.

Inga kommentarer: