Bärbrownies med färskost

● Ca 16 stora bitar

· 100 g smör/margarin
· 2 ägg
· 3 ½ dl strösocker
· 3 ½ dl vetemjöl
· 2 msk kakao
· 2 tsk bakpulver
· 2 tsk vaniljsocker
· 2 dl björnbär
Färskostsmet
· 300 g färskost, t ex. philadelphiaost
· 1 dl strösocker
· 1 ägg
· 1 tsk vaniljsocker
Övrigt
· Smält smör till formen
Ugn 175°

1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker vitt och poröst i en bunke. Sikta ihop mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål.
2. Häll ner äggsmeten och det smälta smöret i bunken med de torra ingredienserna. Rör om försiktigt, inte för mycket utan bara så mycket att ingredienserna blandas.
3. Färskostsmet: Rör färskost, strösocker, ägg och vaniljsocker med sked till en jämn smet i en bunke.
4. Smöra en form, ca 20x20 cm, klä formen med bakpapper, även upp på kanterna. Pensla smält smör på pappret. Häll äggsmeten i formen och bred ut den jämnt. Häll över färskostsmeten. Dra med ett par lätt rörelser med en kniv igenom de båda smeterna så att de blandar sig.
5. Fördela björnbären över smeten, tryck ner dem lite lätt.
6. Grädda kakan mitt i ugnen 45-55 minuter. Vakta noga så att kakan inte bränns, täck ev. över med lite folie.. kakan ”sätter” sig när den kommit ut ur ugnen.
7. Låt kakan svalna helt. Lossa den ur formen och skär den i bitar.

Inga kommentarer: