· 3 dl vetemjöl
· ¾ dl potatismjöl
· ¾ dl strösocker
· 150 g smör/margarin
Vaniljkräm
· 1 dl kaffegrädde
· 1 äggula
· 2 tsk strösocker
· 1 msk maizena majsstärkelse
· 2 tsk vaniljsocker
Garnering
· Florsocker
Dessutom behövs
· 10 st. hjärtformar
Ugn 200°
Börja med vaniljkrämen!
· Vispa samman i en kastrull kaffegrädden, äggulan, strösockret och maizena majsstärkelsen. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Låt kallna. Rör ner vaniljsockret.
· Vispa samman i en kastrull kaffegrädden, äggulan, strösockret och maizena majsstärkelsen. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Låt kallna. Rör ner vaniljsockret.
1. Blanda vetemjöl, potatismjöl och socker i en matberedare eller för hand. Skär smöret i små tärningar. Arbeta snabbt ihop mjöl- och sockerblandningen och smöret till en smidig deg. Svep in i plastfolie och låt vila kallt 30 minuter. Kavla degen ganska tjock. Tryck ut 20 hjärtan med hjälp av form. Klä 10 formar. Fördela vaniljkrämen i dem.
2. Täck fyllningen med resten av deghjärtana och tryck till runt kanten. Ställ formarna på plåt och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Stjälp upp kakorna medan de fortfarande är varma. Låt kallna. Sikta över florsocker.
1 kommentar:
Jätte möra och goda blev dem. Men lite knepiga att göra själv. Men övning ger färdighet ;)
Skicka en kommentar