Bärtarteletter med vit chokladmousse

● 4-6 st.

Botten
· 10 digestivekex
· 75 g smält smör/margarin
· 2 msk hasselnötter (kan uteslutas)
Fyllning
· 2 dl vispgrädde
· 200 g vit choklad
· 200 g mascarpone (kan ersättas av philadelphiaost)
· ½ liter färska björnbär eller 250 g frysta
· 3 msk ljus gelé
Ugn 175°

1. Botten: Mixa kexen och nötterna i en matberedare. Blanda med smöret till en smidig deg. Tryck ut degen i små portionsformar och grädda dem i ugnen ca 5 minuter. Låt svalna. Låt dem stå ett tag i frysen om du vill servera dem urtagna ur formarna, då går det lättare att ta ur dem.
2. Fyllning: Koka upp 1 dl av grädden. Bryt ner chokladen i grädden och rör tills chokladen smält. Låt svalna.
3. Vispa resterande grädde. Vänd ner den och mascarponeosten i den avsvalnade gräddchokladen. Rör försiktigt till en jämn smet. Fyll tarteletterna med smeten och ställ kallt att stelna.
4. Fördela de färska eller upptinade bären på tarteletterna. Smält gelén försiktigt i en kastrull under omrörning. Pensla eller droppa över gelén och låt stelna. Ställ svalt.
5. Ta fram tarteletterna en god stund före servering så smakar de bäst.

Inga kommentarer: