● 4-6 port
· 2 ½ dl vetemjöl
· 6 dl mjölk
· 3 ägg
· 1 tsk bakpulver
· ½ tsk salt
Fyllning
· 500 g köttfärs
· 1 gul lök
· 1 vitlöksklyfta
· 1 msk smör
· 1 påse tacokryddor
· ¾ dl tacosås
· 1 tsk salt
Toppning
· ½ dl tacosås
· 1 dl riven ost
Servering
· Guacamole
· Nachochips
· Blandad sallad
Ugn 250° + 275°
1. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt äggen och vispa sönder dem. Häll i resten av mjölken, bakpulver och salt. Häll smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakpapper. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Ta ut pannkakan och höj ugnsvärmen.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lökhack i smör i en stekpanna. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt röran koka upp.
3. Bred köttfärsröran över den varma pannkakan. Gör en rulle, rulla samman så hårt det går med hjälp av bakpappret. Ta bort pappret.
4. Lägg rullen på ett nytt bakpapper. Bred över tacosås och strö över ost. Gratinera rullen mitt i ugnen 7-8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar