● 4 pers ● 30 min
· 4 kycklingfiléer
· Saft från 1 lime
· 2-3 msk sweet chilisås
· Salt och peppar
· Olja till stekning
· 1 dl sesamfrön
Du behöver även
· Träspett
Sås
· 2 msk finhackad gul lök
· 2 finhackade vitlöksklyftor
· 1 msk rapsolja
· 2-3 msk jordnötssmör
· 3 dl kokosmjölk
· 2 msk sweet chilisås
· 2 msk japansk soja
· Salt och peppar
Tillbehör
· sallad
1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Marinera kycklingen i en blandning av limesaften och sweet chilisåsen.
2. Fräs all lök till såsen lite lätt i oljan i en kastrull. Tillsätt jordnötssmöret, kokosmjölken, sweet chilisåsen och sojan. Låt koka i ca 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 200°. Trä upp kycklingen på spetten, salta och peppra. Hetta upp olja i en stekpanna och stek spetten tills de får färg runtom.
4. Strö sesamfröna över spetten och efterstek dem i ugnen i ca 15 minuter. Servera med såsen och en god sallad.
1 kommentar:
Hej vännen !
Tittar in en snabbis... lite för körigt här på jobbet i dag också... men inte mer än att jag ju måste titta in och tillönska dig och tjejerna en riktigt... GLAD PÅSK !
Varma hälsningar, Tierra
Skicka en kommentar