Pepparkakstårta med apelsin och saffran

● 4-6 port

· 20 små pepparkakor
· ½ g saffran
· 1 sockerbit
· ½ apelsin
· 1 liter glass

1. Stöt pepparkakorna till fina smulor i en mortel. Lägg hälften av smulorna i en rund form, ca 22 cm i diameter eller 1 ½ liter. Ställ formen i frysen medan du gör glassmeten.
2. Stöt saffran i en mortel med sockerbiten. Tvätta apelsinen i varmt vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Blanda saft och skal med saffran.
3. Skär glassen i mindre kuber. Lägg glass och apelsinblandning i en matberedare. Kör på högsta hastighet en kort stund så att allt blandas.
4. Fördela glassmeten i formen över kaksmulorna, avsluta med resterande pepparkakssmulor som toppning. Ställ formen i frysen och låt glassen stelna ca 4 timmar. Skär glassen i bitar vid servering.

Inga kommentarer: