● Ca 35 st
· 100 g smör/margarin
· 2 dl havregryn
· 1 ½ dl socker
· 1 dl vetemjöl
· ½ tsk bakpulver
· ½ tsk malen ingefära
· 3 msk ljus sirap
· 3 msk kaffegrädde
· Finrivet skal av 1 citron
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna.
3. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirapen, kaffegrädden och det rivna citronskalet. Häll sist ner det ljumma matfettet och rör snabbt samman till en smet.
4. Klicka upp smeten på bakplåtspapper, ca 8 klickar på varje plåt eftersom smeten flyter ut rejält under gräddningen.
5. Grädda flarnen i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt dem därefter svalna på plåten eller böj dem omedelbart efter gräddningen medan de fortfarande är mjuka.
6. Förvara kakorna i lufttät förpackning, så behåller de sin sprödhet.
Tips!Servera gärna flarnen som bakelser med lättvispad grädde och färsk frukt eller bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar