Ca 16 bitar
· 200 g smör/margarin
· 4 ägg
· 4 dl strösocker
· 4 dl vetemjöl
· 2 tsk bakpulver
· 2 tsk stött kardemumma
· ½ liter jordgubbar
· 100 g vit choklad
Ugn 175°
1. Lägg ett bakpapper i botten på en långpanna, 20x30 cm. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl blandat med bakpulver och kardemumma. Häll smeten i formen.
2. Fördela jordgubbarna i smeten. Grädda i ca 30 minuter. Låt kakan svalna. För över kakan på en skärbräda.
3. Smält chokladen över vattenbad och spritsa den i ett rutmönster över kakan. Låt chokladen stelna. Skär upp kakan i rutor.
1 kommentar:
Hej vännen och god fortsättning !
Måste säga att jag ALLTID blir så hungrig... eller godissugen... efter ett besök på din finfina receptsida... ja, inte bara recept... även massor av inspiration ! Fortsätt så !
Sköt om dig, hälsa tjejerna och ha en fin kväll !
Varma hälsningar, Tierra
Skicka en kommentar