● 4-6 pers
· 2 gelatinblad
· 1 vaniljstång
· 2 ½ dl vispgrädde
· 2 portionspåsar cappuccinopulver
· 250 g mascarpone
Tryffel och servering
· 100 g mörk choklad, typ Valrhona
· 1 dl vispgrädde
· 1 tsk honung
Garnering
· 6 klasar röda vinbär
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 10 minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en kastrull. Lägg i stången också.
2. Slå på vispgrädde, cappuccinopulver och mascarpone, koka upp.
3. Lyft gelatinbladen ur vattnet och vrid ur vattnet. Tillsätt dem till gräddblandningen. Rör om tills de smält.
4. Häll upp i 6 glas. Ställ i kylen i ca 4 timmar.
5. Gör tryffeln: Finhacka chokladen, koka upp grädden och honungen i en kastrull och slå den kokande grädden över chokladen.
6. Rör om tills chokladen smält. Kör tryffeln med en stavmixer till krämig konsistens.
7. Fördela tryffeln över pannacottan. Garnera med röda vinbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar