● 4 pers ● 40 min
· 600 g fläskfilé
· 2 msk hackad färska örter: rosmarin, timjan, oregano
· Salt och peppar
· Smör till bryning
Svampstuvning
· 250 g champinjoner
· 1 vitlöksklyfta
· 1 msk smör
· 1 tsk vetemjöl
· ½ dl portvin eller sherry
· 1 dl vispgrädde
· Salt och peppar
Tillbehör
· Ugnsstekt potatis och lök
· Gröna bönor
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skär bort fett och hinnor på fläskfilén. Dela den i tre bitar och gnid in dem med örter, salt och peppar. Bryn köttbitarna runtom i smör. Flytta över till en ugnssäker form. Efterstek köttet i ugnen ca 25 minuter.
3. Skiva svampen och finhacka vitlöken. Fräs tillsammans i smöret ett par minuter under omrörning. Strö över mjölet och spä med portvinet och grädden. Låt koka ihop till en stuvning på svag värme. Krydda med salt och peppar.
4. Skär köttet i skivor på längden. Servera med svampstuvningen, den ugnsstekta potatisen och gröna bönor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar