Revbensspjäll

● Pointsvärdet per port: 9 points
● 2 port ● 50-60 min ● 195 kcal/port

· 350 g magert revbensspjäll
· ½ msk honung
· 1 msk tomatpuré
· 1 msk pressad citronsaft
· 1 ½ msk soja
· 1 ½ msk ostronsås
· ½ tsk wokkrydda
· ½ tsk stark chilisås (kan uteslutas)
· 2 salladslökar, fint skivade
· Salt och nymalen svartpeppar
· 2 tomater, i fyra klyftor, till garnering

1. Sätt ugnen på 200°. Lägg revbensspjällen i en ugnssäker form.
2. Blanda honung, pressad citronsaft, soja, ostronsås, wokkrydda och eventuellt chilisås i en liten skål. Salta och peppra och häll såsen över revbensspjällen. Pensla dem med såsen så att allt täcks.
3. Stek i ugnen i 40-50 minuter tills köttet är mört. Vänd och pensla köttet efter halva tiden. Servera garnerat med salladslök och tomat. Om du ändå har utegrillen igång kan du lägga revbensspjällen på utegrillen de sista 10 minuterarna av tillagningstiden för att få en knaprig yta.

Inga kommentarer: