Mjuk kaka med citrustopp

● 10-12 bitar

· 100 g smör/margarin
· 1 ½ dl mjölk
· 3 ägg
· 3 dl strösocker
· 1 msk vaniljsocker
· 2 tsk bakpulver
· 4 ½ dl vetemjöl
· Rivet skal 1 lime
· Saft av ½ lime
· 3 päron
Glasyr
· 200 g smält avsvalnat smör/margarin
· 200 g färskost naturell (philadelphiaost)
· 3 dl florsocker
· 2 tsk vaniljsocker
· 1 citron, skal och saft
Ugn 175°

1. Smält matfettet och häll i mjölken. Vispa samman ägg och socker vitt och pösigt, rör ner matfett och mjölk i äggsmeten.
2. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl, sikta ner det i smeten. Tillsätt skal och saft av lime.
3. Skala och skiva päronen i tunna klyftor.
4. Häll halva mängden smet i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Fördela hälften av päronklyftorna i smeten och häll på resterande smet. Stick ner resten av päronklyftorna i smeten. Grädda kakan på andra falsen nerifrån 40-50 minuter. Känn med sticka. Låt svalna.
5. Glasyr: Vispa samman ingredienserna med elvisp till en fluffig smet. Bred glasyren över kakan och låt vila svalt till serveringstillfället.

Inga kommentarer: