● 4 pers ● 50 min
· 500 g kokt färskpotatis
· 150 g fetaost
· 2 dl crème fraiche
· ½ dl färsk hackad mejram
· Rivet skal av ½ citron
· 1 röd chilifrukt
· Salt och malen svartpeppar
Pajdeg
· 150 g rumsvarmt smör
· 3 dl vetemjöl
· 2 msk iskallt vatten
Garnering
· Färsk mejram
Servering
· sallad
1. Blanda samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. Nagga bottnen med en gaffel och ställ i frysen ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200°.
2. Skiva potatisen. Smula fetaosten och blanda med crème fraichen. Blanda ner mejramen och citronskalet. Kärna ur och hacka chilin. Blanda ner i fetaostblandningen. Smaksätt med salt och peppar.
3. Blanda försiktigt ner potatisen.
4. Ta pajskalet ur frysen och förgrädda det i ca 10 minuter. Lägg i fyllningen i pajskalet och grädda 30-40 minuter. Garnera med färsk mejram och servera med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar