Chokladrulle med syrlig fyllning

● 1 rulle

· 3 ägg
· ¾ dl brun farin
· ¾ dl socker
· 4 msk kakao
· 1 dl potatismjöl
· 1 ½ tsk bakpulver
· 2 msk vatten
Fyllning
· 1 ½ dl vispgrädde
· ½ dl florsocker
· 150 g philadelphiaost
· Finrivet skal från ½ citron
· Ca 4 dl färska jordgubbar
Garnering
· Florsocker

1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtpapper.
2. Vispa äggen, farinsockret och sockret ljust och poröst.
3. Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt sist vattnet. Rör varsamt samman till en slät smet.
4. Bre ut smeten i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter.
5. Dra hela bakpappret med den nygräddade kakan ur formen och låt kallna på galler under bakduk eller form.
6. Gör fyllningen. Vispa grädden och florsockret. Klicka ner osten och vispa ytterligare en kort stund till fast och krämig konsistens. Smaksätt med citronskalet.
7. Vänd den kalla kakbottnen upp och ner på smörpapper och dra bort bakpappret. Bre ut fyllningen över bottnen.
8. Skär jordgubbarna i mindre bitar och strö dem över krämen. Rulla samman från långsidan.
9. Sikta över lite florsocker.

1 kommentar:

Emma sa...

Jag ska testa att göra denna idag, den verkar jättegod! :)