Kokosknyten med Daim

● Ca 20 st.

· 50 g jäst för söta degar
· 2 ½ dl rumsvarm mjölk
· 2 msk socker
· ½ tsk salt
· 200 g rumsvarmt smör/margarin
· Ca 8 dl vetemjöl
Fyllning
· 1 dubbel Daim
· 75 g smör/margarin
· 1 dl kokosflingor
· ¾ dl florsocker
· Finrivet skal av ½ citron
Pensling och garnering
· 1 ägg
· 1 ½ dl florsocker
· 4 tsk vatten
Dessutom behövs
· Bakformar av papper

1. Smula jästen i en degbunke och tillsätt mjölken, som bör vara rumsvarm. Rör om tills jästen är upplöst.
2. Tillsätt sockret och saltet. Klicka ner matfettet, tillsätt vetemjölet och arbeta till en slät deg.
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär form, ca 40x32 cm. sporra upp fyrkantiga bitar, ca 8x8 cm.
4. Fyllning: Hacka Daimen. Blanda samman matfettet, kokosflingorna, florsockret och citronskalet till en slät massa. Vänd ner Daimkrosset.
5. Lägg en klick fyllning på varje fyrkant. Vik upp hörnen mot mitten på bullarna och tryck till. Lägg i bakformar.
6. Sätt ugnen på 250°. Låt bullarna jäsa till knappt dubbel storlek, vilket tar ca 30 minuter.
7. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg, grädda i mitten av ugnen i 6-7 minuter.
8. Blanda florsockret och vattnet till en glasyr och glasera de kalla bullarna.

Inga kommentarer: