Midsommartårta

Gör gärna tårtan några dagar i förväg, tänk bara på att täcka den med plastfolie i frysen.

● Ca 15 bitar

Botten
· 75 g smör
· ½ tsk kakao
· 5 dl smulor av chocolate chip cookies
Fyllning
· 250 g jordgubbar
· 50 g mörk choklad
· 2 paket vaniljvisp à 2 ½ dl
Dekoration
· 400 g jordgubbar
· Ca 1 ½ dl vispgrädde
· Ca 50 g mörk choklad
· Några flaggor

1. Botten: Smält smöret. Rör i kakaon. Tillsätt kaksmulorna och blanda väl. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam. Ställ in formen i kylen.
2. Fyllning: Vispa vaniljvispen riktigt fluffig. Skär jordgubbarna i bitar och hacka chokladen ganska grovt. Vänd ner jordgubbar och choklad i vaniljvispen.
3. Fördela fyllningen på bottnen. Sätt in tårtan i frysen. Låt stå i frysen i minst 6 timmar. Rör gärna runt i fyllningen några gånger under infrysningen.
4. Dekoration: Ta ut tårtan ur frysen. Lossa formens kant och ställ tårtan på ett serveringsfat. Skiva jordgubbarna, men spara några hela. Vispa grädden och spritsa gräddrosor på tårtan. Lägg på de skivade jordgubbarna. Smält chokladen och doppa de hela jordgubbarna i den. Lägg dem mitt på tårtan och stick i några flaggor. Servera genast.

Inga kommentarer: