Piña colada cheesecake

● 1 kaka

· 100 g digestivekex
· 50 g kokosflingor
· 50 g smör
Fyllning
· 4 gelatinblad
· 150 g färsk ananas, mixad
· Knappt 1 dl strösocker
· ¾ dl kokosmjölk
· 4 msk vit rom
· 250 g kesella
· 130 g crème fraiche
Ananas- och passionssalsa
· 1 vaniljstång
· 250-300 g färsk ananas, i tärningar
· 1 msk smör
· ½ dl råsocker
· Det urskrapade köttet från 5 passionsfrukter

1. Värm ugnen till 175°. Kör kexen till kakbottnen tillsammans med kokosflingor i mixer fint. Smält smöret och häll det i mixen, mixa igen. Platta ut blandningen i en 24 cm pajform med löstagbar botten eller använd portionsformar, ca 5 cm i diameter. Grädda ca 10 minuter i mitten av ugnen. Tag ut dem och låt svalna.
2. Börja med att blötlägga gelatinet i kallt vatten. Häll ananasmixet i en gryta. Koka upp och tillsätt socker, kokosmjölk och sist rom. Blanda om och låt svalna något. Tag upp gelatinet och rör ned det i ananasröran. Blanda om tills gelatinet är helt smält och blandningen avsvalnad. Rör ihop den med kesella och crème fraiche. Häll smeten i de kalla formarna. Släta till ytan och ställ in dem i kylen ett par timmar.
3. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ananasen och vaniljfröna i en het stekpanna med smör. Bryn frukten under omrörning. Häll i sockret och karamellisera. Häll över köttet från passionsfrukterna. Rör om och koka ihop. Ställ åt sidan och låt svalna.

Tips! Lägg upp cheesecaken med salsan runt om eller bredvid. Luta ev. en halv torkad vaniljstång mot cheesecaken.

Detta recept är hämtat från www.vinsprit.se


Inga kommentarer: