Enkel grundgryta; inget stekande, bara koka och frysa in.
● 10 port
· 1 ¼ kg benfri högrev eller rostbiff
· 2 gula lökar
· 5 dl vatten
· 2 köttbuljongtärningar
· ½ tsk svartpeppar
· 4 msk tomatpuré
· 2 msk soja
· 2 msk vetemjöl
· 2 dl lätt crème fraiche
1. Skär köttet i bitar. Skala och hacka löken.
2. Koka upp vatten i en gryta. Lägg i lök, buljong, peppar, tomatpuré, soja och kött.
3. Låt grytan koka ca 1 timme.
4. Vispa ut mjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen och crème fraiche.
5. Låt grytan koka 5 minuter till. Låt grytan kallna.
6. Frys in i formar, lagom stora till en måltid.
Tina grytan, värm och rör i:
- Kokta, strimlade rotsaker
- Fräst svamp
Detta recept är hämtat från www.arla.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar