Havets läckerrulle

● 6-8 port

· 16 skivor formfranska, kantfria
· 1 lime
· 1 dl vatten
· Ev. lite socker
Fyllning
· 1 dl grädde
· 225 g smältost med kräftsmak
· Ca 200 g skalade räkor
· 1 burk smörgåskrabba, ca 170 g
· 1 burk tonfisk i vatten, ca 185 g
· 1 dl hackade valnötter (kan uteslutas)
· Svartpeppar
Garnering
· 1 dl grädde
· 1 dl majonnäs
· 1 dl räkor
· 1 dl hela valnötter (kan uteslutas)
· Små dillvippor

1. Lägg en bit plastfolie på ett smörpapper. Rada upp brödskivor intill varandra, 4x4. Blanda lime och vatten, tillsätt ev. lite socker. Fukta brödskivorna med limesaften.
2. Vispa grädden och blanda med smältosten. Tillsätt räkor, krabba, tonfisk och valnötter. Smaksätt med svartpeppar.
3. Bred ut fyllningen över brödskivorna. Rulla försiktigt ihop till en rulltårta (två extra händer kan vara bra). Forma rullen och lägg skarven neråt. Låt vila i folie och smörpapper i kylskåp ett par timmar. Gärna över natten.
4. Garnering: Vispa grädden tjock och blanda försiktigt med majonnäsen. Bred ut över rullen. Garnera med räkor, valnötter och dill. Valnötterna kan bytas ut mot t ex. citronskivor.

Inga kommentarer: