● 8-10 port
· 9 skivor landgångsbröd, kantskurna
Fyllning 1
· 150 g rökt skinka
· 2 dl riven ost
· 2 dl crème fraiche
· 1 dl purjolök, hackad
· 2 msk persilja, hackad
· 1 tsk fransk senap
Fyllning 2
· 1 ask smältost med kantarellsmak, ca 225 g
· 1 burk kantareller, ca 180 g
· 2 msk smör/margarin
Garnering
· Majonnäs
· 1 burk mandariner, ca 300 g
· 200 g kokt skinka
· 1 ask cocktailtomater, 250 g
· 3 kiwi frukter
· 12 physalis
· Sallad
· Persilja
1. Lägg 3 skivor landgångsbröd bredvid varandra. Hacka skinkan. Blanda alla ingredienser till fyllning 1. Bred fyllningen på brödet.
2. Täck med 3 brödskivor. Bred på smältosten. Fräs svampen i smör och strö över.
3. Lägg på ett nytt lager bröd. Bred majonnäs på tårtans topp och kanter. Lägg mandarinklyftor i tårtans ytterkant. Gör en ram av skinkblommor och tomater innanför. Fortsätt med kiwi och physalis. Fäst strimlad sallad runt tårtan. Dekorera med persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar