Apelsinglaserad kalaskaka

● Ca 20 bitar ● 45 min

· 4 ägg
· 3 dl strösocker
· 5 dl finrivet pumpa kött
· 1 dl rapsolja
· 4 dl vetemjöl
· 1 tsk bikarbonat
· 1 tsk vaniljsocker
· 1 tsk stött kardemumma
· 1 tsk kanel
Glasyr
· 50 g smör
· 2 dl florsocker
· Finrivet skal av 1 apelsin
· 200 g philadelphiaost
Garnering
· Pumpakärnor (finns att köpa på påse)

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vispa äggen och sockret poröst i en rymlig bunke. Blanda ner pumpa köttet och oljan.
3. Blanda mjölet och de torra ingredienserna till kakan i en skål. Vänd varsamt ner i äggvispet.
4. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 40x40 cm. grädda kakan i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna.
5. Glasyr: Rör ihop matfettet och florsockret till en fluffig smet. Blanda ner apelsinskalet och osten.
6. Bre blandningen över den avsvalnade kakan. Strö gärna över pumpakärnor vid servering.

1 kommentar:

Thomas sa...

Mmmmmmmmmmm... alltid så mycket gott som man hittar här på din sida vännen :-)

Fortsätt så... så återkommer nog både jag och alla andra fler gånger.

Sköt om dig och ha en fortsatt bra vecka !

Varma hälsningar, Tierra