Färskpotatis med dippsåser

Saffrans aioli
· 1 ½ dl crème fraiche
· ¾ dl majonnäs
· 2 vitlöksklyftor
· ½ paket saffran (1 pkt=0,5 g)
· ½ tsk örtsalt
· 2 krm cayennepeppar

Blanda crème fraiche och majonnäs. Pressa ner vitlöksklyftor, tillsätt saffran, örtsalt och cayennepeppar. Låt gärna såsen stå kallt och dra en stund före servering.


Dragonsås
· 1 ½ dl gräddfil
· 1 ½ dl hollandaisesås (färdigköpt)
· ½ liten chilifrukt
· 1 msk fransk senap
· 1 tsk dragon (2 kvistar färsk)
· Salt, peppar

1. Blanda samman gräddfil och hollandaisesås.
2. Finhacka chilin. Se upp, chili kan irritera hud och ögon! Använd gärna plasthandskar och diska skärbrädet noga efteråt. Tillsätt chili, senap och dragon i såsen. Smaka till sist av med salt och peppar.

Inga kommentarer: