Nachos med salsa och guacamole

● Pointsvärdet per port: 4 points
● 4 port ● 25 min ● 230 kcal/port

Tortillachips
· 4 vetetortillas, ca 20 cm i diam.
· 2 tsk olja
· 1 tsk paprikapulver (gärna rökt om du får tag på det)
Guacamole
· 450 g väl mogna tomater
· 1 medelstor avokado
· 100 g kesella lätt, 1 %
· 1 rödlök, finhackad
· 1 pressad lime
· Ett par droppar tabasco
Salsa
· 2 msk färsk finhackad koriander
· Salt och nymalen svartpeppar

1. Sätt ugnen på 175°. Pensla tortillan med olja och pudra över lite paprikapulver. Klipp brödet i fyra remsor och sedan små trianglar. Lägg på en plåt och grädda i 6-7 minuter tills de har fin färg. Låt svalna.
2. Skär ett litet kryss på toppen av tomaterna. Lägg dem i en skål och häll över kokhett vatten. Låt stå i 1 minut. Häll sedan av och dra av skalet. Dela en tomat i fyra klyftor och kärna ur. Tärna fruktköttet fint. Mosa ihop avokadon med kesellan och blanda ner de tärnade tomaterna, hälften av rödlöken och hälften av den pressade limen. Droppa i lite tabasco och salta och peppra.
3. Grovhacka resten av tomaterna och blanda med koriandern, resten av limesaften och rödlöken i en separat skål.
4. Servera tortillachipsen med guacamole och salsa att dippa i.

Inga kommentarer: