Matig kasslergratäng

● 4 pers ● 45 min

· 2 dl bulgur
· 1 paket fryst bladspenat, 250 g
· 400 g kassler
· 2 dl mjölk
· 2 dl matlagningsgrädde
· 4 ägg
· 3-5 krm salt
· 1 krm vitpeppar
· 7 cocktailtomater
· 1 msk torkad salvia
· 1 dl riven ost

1. Sätt ugnen på 225°. Laga till bulgurn enligt förpackningens anvisningar men minska koktiden med några minuter.
2. Tina undertiden spenaten och krama ur den. Tärna kasslern.
3. Lägg bulgurn i en smord ugnssäker form och blanda med spenaten och kasslern.
4. Vispa ihop mjölken, grädden och äggen och krydda med salt och peppar. Häll smeten i formen.
5. Skiva tomaterna och fördela överst i formen. Smula över salvian och strö den rivna osten.
6. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter.

1 kommentar:

Bullen Mitt I Ugnen sa...

En lättlagad och snabb maträtt, men salvia var inte min favorit. Ska prova med oregano nästa gång... för fler gånger blir det =)