Brytbröd med fiber och frön

● 1 bröd, ca 24 bitar

· 3 dl naturell yoghurt
· 3 dl vatten
· 50 g jäst
· 50 g rumsvarmt smör
· 2 msk honung
· 2 tsk salt
· 1 dl kruskakli
· 3 dl grahamsmjöl
· Ca 9 dl vetemjöl special med fullkorn
Garnering
· Vita och svarta sesamfrön
· Vita och blå vallmofrön

1. Värm yoghurten och vattnet till fingervarm temperatur. Smula jästen i en degbunke och häll vätskan i över. Rör om tills jästen har löst sig.
2. Klicka ner matfettet, tillsätt honungen och saltet.
3. Blanda ner kruskaklin och de båda mjölsorterna, arbeta samman till en blank och smidig deg. Täck med bakduk och låt vila i bunken i ca 45 minuter.
4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och forma till en längd. Skär upp längden i mindre bitar och forma dem till släta runda bullar.
5. Lägg bullarna i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. låt dem jäsa till knappt dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
6. Pensla bullarna med vatten och strö över frösorterna.
7. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

Inga kommentarer: