Räkfrossa! - dippsåser till räkor
Att tina räkor med skal kan ta en stund. Lägg dem i kallt vatten med lite salt och citronsaft så tinar de mycket snabbare!
Thousand islandsås
● 4 port
· 1 dl majonnäs
· 1 dl gräddfil
· ½ msk sambal oelek
· 2 droppar tabasco
· 1 msk finhackad rödlök
● Blanda majonnäs, gräddfil och sambal oelek. Rör ner rödlök och droppa i tabasco.
Garnera gärna med lite extra hackad rödlök.
Tzatziki
● 4 port
· ½ gurka
· ½ tsk salt
· 1 vitlöksklyfta
· 2 dl matlagningsyoghurt
· 1 tsk vitvinsvinäger
· 1 tsk olivolja
· 1 msk hackad mynta
1. Skala och dela gurkan mitt itu på längden, skrapa bort kärnorna. Finhacka gurkan, lägg gurkan, lägg i en sil, strö över saltet och låt rinna av.
2. Pressa vitlöken i yoghurten. Rör i vinäger och olivolja. Finhacka myntan. Tillsätt myntan och gurka och blanda väl.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar