Sommarspagetti

● Pointsvärdet per port: 7 points
● 2 port ● 25 min ● 340 kcal/port.

· 125 g spagetti
· 1 tsk olivolja
· 2 schalottenlökar, finhackade
· Finrivet skal av 1 citron
· 2 msk färskpressad citronsaft
· 4 msk grönsaksbuljong
· 225 g körsbärstomater, i halvor
· 100 g mozzarella light, 10 %, tärnad
· 2 msk riven parmesanost
· Salt och nymalen svartpeppar
· Bladpersilja

1. Koka spagettin i en kastrull med lättsaltat vatten.
2. Hetta upp olivoljan en stor ytbehandlad stekpanna och fräs schalottenlöken mjuk utan att den tar färg. Tillsätt citronskal, pressad citronsaft och buljong. Låt puttra i 2 minuter.
3. Häll av spagettin när den är färdig och lägg tillbaka i kastrullen. Blanda med citronsåsen, tomat, mozzarella, parmesanost, salt och peppar. Värm i 1-2 minuter så att det blir genomvarmt. Vänd ner hackad persilja. Lägg sedan upp på varma tallrikar och servera.

Inga kommentarer: