● 4 port
· 12 skivor formfranska
· Bordsmargarin
Fyllning
· 100 g strimlad rostbiff
· 2 inlagda gurkor, t ex. saltgurka
· ½ gul lök
· 250 g kesella
· 3 msk riven pepparrot
· 1 pressad vitlöksklyfta
Toppkräm
· 1 röd paprika
· 250 g kesella
· 2 msk finhackad slätbladig persilja
Garnering
· 4 skivor rostbiff
· ½ dl rödlök i skivor
· 4 inlagda gurkor i skivor
· ½-1 dl vispgrädde, vispad
· Salladsblad
1. Kantskär brödskivorna och smöra dem.
2. Fyllning: Blanda alla ingredienserna. Fördela fyllningen i två lager på varje bakelse. Lägg på sista brödskivorna.
3. Toppkräm: Skölj, ansa och finhacka paprikan. Blanda alla ingredienserna till krämen. Bred ut den ovanpå bakelserna och på sidorna. Garnera som på bilden.
Rostbiffen kan bytas ut mot kalkon eller skinka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar