Tresnibbar

● Ca 60 st

Mördeg
· 125 g smör/margarin
· 75 g socker
· 1 litet ägg el. ½ stort
· ½ krm hjorthornssalt
· 200 g vetemjöl
Mazarinmassa
· 200 g mandelmassa
· 50 g smör
· 3 ägg
Smörkräm
· 150 g smör
· 2 äggulor
· 1 dl florsocker
· Lite rivet citronskal
Marsipan
· 200 g mandelmassa
· 1 äggvita
· 1 dl florsocker
· Några droppar grön karamellfärg
Dessutom
· Ca 300 g blockchoklad

1. Mördeg: Arbeta ihop alla ingredienserna till en smidig deg och låt den vila kallt. Kavla ut degen till en kaka, ca 25x135 cm, som läggs på smort bakpapper i långpanna.
2. Mazarinmassa: Riv mandelmassan och rör den med smöret. Tillsätt äggen ett i taget och bred smeten över mördegen. Grädda i 175-200 i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Täck ev. med papper om det ser ut att bli för mörkt. Lyft kakan med papperet och låt kallna.
3. Smörkräm: Rör smör, äggulor och socker poröst. Smaksätt med citronskal och bred krämen över den kalla kakan.
4. Marsipan: Arbeta ihop mandelmassa, äggvita, florsocker och några droppar grön karamellfärg. (OBS! Detta kan du hoppa över om du hellre vill köpa färdig marsipan). Kavla ut massan på mjölat bakbord, rulla den runt kaveln och lägg den över smörkrämen. Tryck till lätt så att den fastnar. Dela nu kakan i 5 längder som sedan skärs i tresnibbar. Doppa snittytorna i smält blockchoklad. Sticker man en gaffel i kakorna går det lättare att doppa dem i chokladen. Ställ kakorna på smörpapper att stelna.

Kakorna går utmärkt att frysa!

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej, ska måtten på kakdegen verkligen vara 25x135cm??