Jordgubbssylt

● Ca 1 liter, lös sylt

· Ca 2 liter jordgubbar, färska el. frysta
· 5 ½ dl socker
· ½-1 tsk Röd Melatin
· Rena och torra burkar

1. Skölj och rensa de färska jordgubbarna eller lägg ner de frysta direkt i en stor kastrull. Varva bären med 5 dl socker (spara ½ dl till senare). Låt stå 1-2 timmar så bären saftar till sig.
2. Hetta upp långsamt. Skaka lite på kastrullen då och då. Koka på svag värme 10 minuter.
3. Ta kastrullen från värmen. Låt stå en stund och tag bort skum. Tillsätt Melatinet med resterande socker. Häll det i sylten. Rör om och koka upp igen.
4. Häll upp sylten i rena burkar och sätt genast på locket. Förvara svalt.

1 kommentar:

Bullen Mitt I Ugnen sa...

Super gott att ha till morgongröten eller pannkakorna. Mycket enkel att göra och hemlagat är ju godast! :)