Glutenfri muffinssemla

● Ca 12 st.

· 2 ½ dl mjölk
· ¾ del kesella lätt
· 1 tsk fiberhusk
· 25 g jäst för söta degar
· ½ dl vit sirap
· 1 krm salt
· 1 ägg
· ½ tsk nystött kardemumma
· 75 g rumsvarmt smör/margarin
· Ca 7 glutenfri mjölmix
Pensling
· 1 ägg
Fyllning och garnering
· 3 ½ dl vispgrädde
· 125 g mandelmassa
· florsocker
Dessutom behövs
· stora muffinsformar

1. Värm mjölken och kesellan till ca 40°. Rör ner fiberhusken och låt blandningen svälla i ca 5 minuter.
2. Smula ner jästen och rör om tills den är upplöst. Tillsätt därefter sirapen, saltet, ägget och kardemumman. Klicka ner matfettet och rör om.
3. Tillsätt sist mjölmixen och arbeta i ca 5 minuter till en slät och blank deg men ganska vek deg.
4. Klicka upp smeten i muffinsformar så att de blir halvfyllda. Ställ att jäsa till knappt dubbel storlek, ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225°.
5. Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 7-8 minuter.
6. Skär av ett lock på bullarna och fyll med vispad grädde och tunna skivor mandelmassa. Lägg på locket och pudra över florsocker.

Inga kommentarer: