● 4 port
· 8-10 normalstora potatisar
· 1 purjolök
· 3 vitlöksklyftor
· 2 msk olivolja
· 2 dl crème fraiche
· 300 g fetaost
· 1 tsk salt
· 1 krm svartpeppar
· 50 g hackade valnötter (kan uteslutas)
Ugn 175°-200°
1. Smörj en eldfast form. Skala och skiva potatisen tunt. Strimla purjolök, skala och finhacka vitlök.
2. Hetta upp olja. Fräs purjolök och vitlök mjuk och blank. Varva potatis, purjolök och vitlök i formen.
3. Koka upp crème fraiche i en kastrull och tillsätt fetaosten, rör om tills osten smält helt. Krydda med salt och peppar. Häll ostsåsen över potatisen och strö valnötterna ovanpå.
4. Grädda i nedre delen av ugnen 50-55 minuter. Känn med sticka att potatisen är klar.
Passar såväl på en buffé som till kötträtter. Avstå från valnötterna om du eller dina gäster är nötallergiker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar