Räksoppa på Thailändskt vis

● 4 pers ● 20 min

· 1 kg räkor med skal
· 100 g champinjoner
· 1 liten aubergine
· 1 röd paprika
· 2 ½ dl grönsaksbuljong
· 4 dl kokosmjölk
· 2 tsk röd currypasta
· 1 dl pressad lime
· Salt och peppar
Garnering
· Färsk koriander
Servering
· Ett gott bröd!

1. Skala räkorna, skiva champinjonerna, skär auberginen i bitar och tärna paprikan.
2. Koka upp vatten med buljongen. Lägg i auberginen och paprikan och låt koka ett par minuter.
3. Tillsätt kokosmjölken, champinjonerna, currypastan och limejuicen. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter.
4. Lägg i räkorna och låt dem bli genomvarma. Smaka av med salt och peppar.Garnera med färsk koriander och servera med sprödvärmt bröd.

Inga kommentarer: